GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Ïåòðîçàâîäñê


VÅRA PARTNERS:

Fri Karelen

Förening av karelska språkets vännerRadio "Onegaborg" är oberoende internet-radiostation från Karelen.

- Varför är vår radiostation så speciell?

Oavsett att antalet så kallade "officiella" radiostationer är redan ganska stor i Karelen, betalar ingen av dem någon uppmärksamhet till den moderna karelska musiken. Vi har en hel del duktiga musiker, artister och band i Karelen, och de spelar inom olika musikstilar. När de fick veta om vårt projekt gav de gärna oss sina låtar för att spela dem på radio. Och tack vare vår radiostation kan man lyssna dessa låtar nu över hela världen.

- Är det en kommersiell radiostation?

Projektet är icke kommersiellt åtminstonde i början och grundas enbart på vår entusiasm. Men vi vill gärna publicera annonser för företag från Karelen på vår hemsida. Vi hoppas att de ska uppskatta betydelsen av projektet ganska snart.

- Vad betyder Onegaborg?

Onegaborg hänvisar till namnet på den försvunna staden som fanns på plats av moderna Petrozavodsk. Den finns på kartor av berömda medeltida kartografer Mercator och Ortelius. Man kan anta att vår radiostation försöker återuppliva detta minne av våra förfäders stad bland människor som lever i moderna Karelen.

- Sänder radiostationen bara musik?

Tyvärr har vi ingen möjlighet att sända nyheter hittills. Men vi planerar att börja sända olika pratshow om aktuella samhällsfrågor som nya civila projekt och verksamheter av olika slags. Dessutom kan poeter och författare från Karelen läsa sina böker i vår radio också.

- Finns det någon möjlighet att radiostationen ska fungera även som FM-radiostation?

Vi tror att dagens teknik gör det möjligt att sända vår radio överallt via internet. Wi-Fi framträder över hela Petrozavodsk och nya Wi-Fi hotspots kommer fram. Att etablera egen FM-radiostation är en svår uppgift med tanke på kostnader och ryska byråkratin.

 BesökareHits
idag:
per månad: